Bestellingen

Stock-artikelen:

Producten uit ons uitgebreide gamma kunnen eenvoudig bestelt worden op volgende manieren:

 • U plant een bezoek met één van de verkopers in onze toonzaal, waar u samen de bestelling opstelt en de afhaling of levering en facturatie bespreekt.
 • U mailt uw concrete en duidelijke (kleur, secties, lengtes, aantallen…) bestelling naar verkoop@demeyer-nv.com met vermelding van uw naam, adres, telefoonnr. en facturatiegegevens.
 • Telefonische bestellingen geven geen garantie op correctheid. Gelieve zoveel mogelijk schriftelijk te bestellen.

Maatwerk:

U hebt gekozen voor een niet-stock of maatwerkartikel. Nadat u de offerte, en al dan niet de plaatsingsvoorwaarden ondertekend hebt, zal uw bestelling geproduceerd worden na ontvangst van 30% voorschot en de goedgekeurde tekeningen. Kijk goed al de gegevens na, want achteraf zijn er geen wijzigingen meer mogelijk. Zijn al uw gegevens correct op de bestelbon? Zijn er specifieke omstandigheden i.v.m. de aflevering / bereikbaarheid ?

Kiest u voor een product dat de procedure van bouwaanvraag dient te doorlopen, dan wachten wij op uw goedkeuring en voorschot, vooraleer uw bestelling gepland en geproduceerd kan worden. Hierdoor kan u zonder risico en met onze hulp een bouwaanvraag indienen.

Wenst u geleverd te worden op een ander adres, op een later tijdstip of dienen de goederen gefactureerd te worden via een bedrijf, dan kan u dit best vermelden bij de bestelling, zodat wij hier rekening mee kunnen houden bij de planning en facturatie. Aanpassingen achteraf kunnen kosten met zich meebrengen en zullen vertragingen veroorzaken

Betalingen

Voorschot:

Wanneer u niet-stockartikelen of maatwerk/bewerkte artikelen bestelt, dient u slechts 30% op voorhand te betalen. Bij het plaatsen van de bestelling kan u ervoor kiezen onmiddellijk cash te betalen, via Bancontact of via overschrijving. Alle bestellingen worden pas verwerkt na ontvangst van het voorschot.

Afhaling:

Bedraagt uw totale bestelling minder dan € 3.000, dan kan de betaling uitgevoerd worden met contant geld of via Bancontact op moment van afhaling.
Bedraagt uw totale bestelling € 3.000 of meer, dan mogen wij geen cash geld ontvangen en zal u de betaling via Bancontact kunnen voldoen.

Levering:

Indien cash bij levering, gelieve gepast geld te voorzien. Onze chauffeur beschikt niet over een mobiel Bancontact apparaat.
Bedraagt uw totale bestelling € 3.000 of meer, dan mogen wij geen cash geld ontvangen en zal u de betaling via overschrijving kunnen voldoen.
Betalingen via overschrijving verwachten wij vóór de afhaling of levering.

Dienst na verkoop

Wij dragen klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Voor iedere onvolkomenheid wordt een dossier opgemaakt en stellen wij een passende oplossing voor. U kunt steeds contact opnemen in de winkel indien u technische vragen hebt. Uw verkoopsadviseur zal u steeds met raad en daad bijstaan.

U kunt ons ook steeds bellen voor ondersteuning i.v.m. opbouw of andere zaken. Iedere tuinberging/carport/garage/… is vergezeld van een assemblagelijst en een montagehandleiding die elementair zijn voor de correcte opbouw van uw constructie.

Voor het geval dat er bij uw bestelling alsnog een onvolmaaktheid is, gelieve ons dan te contacteren en uw vraag zo goed mogelijk te documenteren met foto’s, omschrijvingen, factuurnr., etc., zodat wij voor u een passende oplossing kunnen zoeken

FAQ

 U moet alleen een afspraak maken als u meer informatie wenst over een product of een prijsofferte wil laten opmaken.
Indien u materiaal wil aankopen of afhalen moet u geen afspraak maken.

Wij kunnen u producten en/of bouwpakket bij u thuis afleveren. Wij leveren 1x per week, altijd op vrijdag. De planning voor de levering wordt de dag voordien gemaakt en u wordt dan ook verwittigd zodat u tijdig kan aanwezig zijn. U dient aanwezig te zijn bij de levering om misverstanden te vermijden en om te controleren of de levering correct is . Wij vragen altijd om het bedrag vooraf te betalen.

Er geldt onder voorwaarden een vrijstelling van vergunning voor het optrekken van vrijstaande bijgebouwen in de zij- en/of achtertuin. Het kan hier gaan over een tuinhuis, poolhouse, vrijstaande carport,vrijstaande garage, … Er geldt een maximum van 40 vierkante meter oppervlakte aan vrijstaande bijgebouwen per woning. Let op: ook reeds bestaande losstaande bijgebouwen worden hierbij gerekend!

Wij raden het aan om zeker eens bij de plaatselijke bouwvoorwaarden te raadplegen bij uw gemeente.

Nee, wij kunnen alle werken zelf uitvoeren, van grondwerken tot afwerking. Wij hebben een team dat voorzien is van de nodige machines/gereedschappen om funderingen en betonvloeren te gieten (ook gepolierde beton). Indien nodig plaatsen wij ook regenputten voor de waterafvoer van uw tuinhuis,carport,…

Alles wordt door ons op maat gemaakt naar de wens van de klant, wij hebben geen voorgemaakte constructies op stock. Er wordt altijd goed bekeken of de verhoudingen correct zijn en of de stijl in harmonie is met de woning of de plaats waar het project wordt geplaatst.

 1. uw woning is ouder dan 10 jaar
 2. uw woning dient uitsluitend als privéwoning of slechts een ‘bijkomstig’ gedeelte ervan dient om uw beroep uit te oefenen
 3. de werken worden door ons uitgevoerd
 4. u heeft de goedkeuring of toelating van de gemeente
 5. het project bestaat uit het volgende:
  • Aanbouwcarport (met eventuele fietsenberging)
  • Garage of bijkomende garage die deel uitmaakt van de woning zodanig dat ze gebruikt wordt door de bewoners
  • Terras grenzend aan de woning
  • Pergola als ze deel uitmaakt van de eigenlijke woning

Volgende werken zijn altijd aan 21% btw:

 • Tuinbergingen en bijgebouwen
 • Afsluitingen
 • Poorten & hekjes
 • Terras (niet aangrenzend aan woning)

 Zelf een betonplaat voorzien voor uw tuinberging/bijgebouw is perfect mogelijk. De dikte van deze betonplaat moet +/- 15 cm  zijn, versterkt met een betonnet en onderaan voorzien zijn van plastic. Zorg ervoor dat de betonplaat 5 à 6 cm boven het maaiveld/pad uitkomt, dit om de onderste balken en planchetten te beschermen tegen grondvocht.

Uw bekisting moet sterk genoeg en voldoende ondersteund worden! Indien dit niet het geval is kan de bekisting bol komen te staan door de druk van het beton. De betonplaat moet ook 100% pas worden gegoten en haaks.

In de meeste gevallen is de afmeting van de betonplaat gelijk aan de afmeting van de tuinberging min 9 cm.

Wij raden aan om ons eerst te informeren zodat wij u een betonplan kunnen opmaken en doorsturen.

U kan dit zelf plaatsen. Dit wordt zoals alle andere werken volledig gemaakt op maat. Dit  bouwpakket kan u afhalen of laten leveren en u krijgt hierbij de nodige plannen en meegeleverde schroeven, bouten,… Uiteraard kan u ook gebruik maken van onze plaatsingsdienst.

Met water en een stevige veger minimaal 1 keer per maand uw terras stevig vegen voorkomt algvorming. Bij tuinen
aan de noordkant vaker dan 1 keer per maand. Wij adviseren geen chemische middelen op uw terras te gebruiken.
Ook spuit u met hoge drukreinigers de houtvezels open zodat alg nog beter vat krijgt, wij raden dit dus ten zeerste af.
Composiet is gladder en daardoor beter schoon te houden dan hout. Leg uw terras onder 2% helling zodat eerst vuil
en water vanzelf weg spoelt. Vooral in de herfst en winter is het onderhoud (lees algvrij houden) aan uw terras een
must.

Hout, een natuurlijk product

Bij een goede houten paal zit het kernhout in het midden, netjes omgeven door spinthout dat volledig verduurzaamd is. Bij langdurig droog weer veroorzaakt de spanning tussen spinthout en kernhout mogelijks barsten, die zich na een regenperiode soms weer sluiten. De aanwezigheid van barsten doet dus niets af van de kwaliteit van de paal.

Hout is een opmerkelijk en veelzijdig materiaal, toepasbaar in vele soorten en maten. Van nature is het mooi, karakteristiek en warm. Daarnaast is het sterk, duurzaam en gemakkelijk te bewerken. Het is dus heel normaal dat mensen hout altijd om zich heen hebben gehad. Een specifieke bijzonderheid is dat het één van de weinige bouwmaterialen is die in de natuur groeit, het hernieuwbaar en daarmee een oneindige grondstof is. Terwijl de boom groeit, helpt deze het milieu waarin we leven, door het absorberen van koolstofdioxide en het produceren van zuurstof. De invloed van hout op het milieu is in het algemeen neutraal, zelfs als rekening wordt gehouden met kap, transport en bewerking.

Hout kan knoesten en kwasten bevatten. Scheuren en knoesten zijn natuurlijke eigenschappen van hout die in principe de kwaliteit van het hout niet beïnvloeden. Globaal en doorgaans geldt, hoe duurder de houtsoort, hoe minder en kleiner de knoesten en kwasten. Grenen bevat doorgaans meer knoesten dan vuren hout. Bij duurdere hardhout soorten zoals Padoek heeft u nagenoeg geen last van knoesten en kwasten.

Naaldhout onder hoge druk geïmpregneerd bevat soms groene of witte sporen (zoutvorming) van impregneermiddel. Dit impregneermiddel zal door weersinvloeden en uv-straling vanzelf in het hout trekken en dus verdwijnen. Uw geïmpregneerde planken of palen worden na verloop van tijd blanker en zullen langzaam vergrijzen.

Schimmelvorming beïnvloedt de kwaliteit van het hout niet. Enige schimmelvorming kunnen wij niet voorkomen. Deze schimmel ontstaat doordat bij het impregneren water in het hout geperst wordt. Tijdens het bewerkingsproces wordt het hout soms verpakt in folie ter bescherming tegen schade, hierdoor kan er in enkele gevallen enige schimmelvorming optreden. Deze schimmel beïnvloedt de kwaliteit van het hout niet. U kunt de meeste schimmel met een doek afvegen. De vlekken verdwijnen, zodra het hout met de zon in aanraking komt.

Hars komt vrij bij het impregneren van het hout. Dit is een specifieke eigenschap van hout. Hars beïnvloedt de kwaliteit van het hout niet. Zodra het hout met zon in aanraking komt, zal de hars opdrogen en vanzelf afbrokkelen. U kunt dit ook verwijderen met een soort van plamuurmes en/of met terpentine (thinner, wasbenzine, white spirit). Let er wel op dat verse harsgangen een tijdje flink kunnen blijven doorlopen, daarom stelt u het overschilderen best een tijdje uit.

Nee, u hoeft het hout niet te verven. Echter, na verloop van tijd een extra beschermingslaag aanbrengen, zal alleen maar de levensduur ten goede komen.
Recent geïmpregneerd hout raden we aan enkele maanden droog te laten waaien zodat het hout minder vettig is alvorens u gaat beitsen. Ook hardhout eerst enkele (bij voorkeur zomer) maanden in de buitenlucht laten uitzweten alvorens u gaat oliën.

Hout krimpt en zet uit. Droog en warm hout krimpt, nat en koud hout zet uit. Onderschat dit niet, maten werken sterk van met name naaldhout zoals lariks, vuren en grenen, maar ook hardhout. Ook composiet krimpt en zet uit, met name in verticale richting, zorg dus voor kopse naden en blijf enkele centimeters van gebouwen vandaan.
Onze inkoopafdeling koopt uitsluitend A-kwaliteit in. Echter zijn de volgende afwijkingen mogelijk:
– Lengtemaat: maximaal toegestaan verschil is 1,5%. Als het al voorkomt, zijn lengtematen eerder langer dan korter.
– Breedtemaat: maximaal toegestaan verschil is 4% bij hardhout (vb. plank van 145 mm breed, kan door krimp en uitzetten variëren van 140 tot 150 mm) en 6% bij naaldhout.
– Diktemaat: maximaal toegestaan verschil is 4% bij hardhout en 6% bij naaldhout.

In de zomer kan het dus gebeuren dat er wat speling zit tussen de planken van uw afsluiting, dit is normaal. Met een houten blokje en hamer de planken naar beneden slaan lost dit probleem op.

De maximale toegestane afwijking is 4 mm per meter. Tip, verwerk uw hout direct na ontvangst tot een stevige constructie. Vooral bij warm weer wil hout (van budget tot luxe hout) snel torderen en krom trekken. Houd uw hout in de verpakking indien u later aan de slag gaat, leg hout nooit in warme garages of in de zon. Ook houden onze magazijniers rekening met kromming van hout.
Heeft u terrasplanken of afsluitingsplanken die niet helemaal recht zijn? Ga dan als volgt te werk bij het bouwen van een terras:
– Monteer eerst een rechte plank.
– Plaats vervolgens een plank met de iets bolle kant tegen de reeds geplaatste rechte plank aan.
– Maak deze aan beide uiteinden vast met eerst 1 schroef in de 2de groef van de plank.
– Lift met een schop de plank op de plek van de bolling iets op of plaats een spanvijs op de plek van de bolling. Dezelfde manier is ook mogelijk met een spanband of lijmtang.
– Monteer de plank in het midden vast met 2 schroeven zodra u deze recht heeft getrokken.

Bij afsluitingsplanken gebruikt u een spanvijs. Naaldhout is goed buigzaam en vaak met de hand of lijmtang recht te trekken.

Hardhout kan uitzetstoffen of pigmentstoffen bevatten. Deze kunnen bruine vlekken veroorzaken op uw planken. Dit gebeurt soms zodra planken uit ons magazijn naar buiten gaan en in aanraking komen met temperatuurverschillen en weersinvloeden. Gelukkig is dit een eenmalig proces. Door regen, zon en uv-straling verdwijnen de vlekken bovendien vanzelf.

Hardhout kan kleine pinholes bevatten. Dit zijn kleine, onschuldige gaatjes ontstaan door tropische insecten (geen houtwormen!) in regenwouden. Deze insecten overleven niet in West-Europa. Vaak trekken deze gaatjes na verloop van tijd dicht. Pinholes komen overigens weinig voor.

Door transport kan door palletvorken zwarte strepen in het midden van het hout ontstaan. Dit ontstaat door wrijving. Deze zwarte vlekken kunt u doorgaans eenvoudig weg schuren. Ook kunt u met water en groene zeep zwarte vlekken eenvoudig behandelen.

Onze verzinkte (gegalvaniseerde) ijzerwaren kunnen na verloop van tijd oxideren. Stoffen in oxiderende ijzerwaren kunnen (zwarte) vlekken veroorzaken op uw hout. Dit is een natuurlijk proces. Door uv-straling worden de vlekken doorgaans minder aanwezig. Ons advies is altijd om rvs-beslag te gebruiken.